Mijn eigen camino, mijn eigen weg

Als 50+ zelfstandige, bewuste en warmhartige vrouw kan ik terugblikken op een rijk en boeiend leven waarin ik niet altijd koos voor de gemakkelijkste weg maar wel voor die paden die me steeds dichter bij mezelf brachten.

Ik ben en was soms alleen onderweg en vaak ook met anderen, als Partner – Vriend – Moeder – Plusmoeder – Reisbegeleider – Reiziger – Collega  – Leerkracht – Coach.  Ik ervaarde dat wegen zeer steil en hobbelig kunnen zijn en dat precies op die trajecten een compagnon de route alle verschil maakt.  Ik weet als geen ander dat een job waarin je jezelf kan geven, vinden en uitdagen een van de fundamenten is van een vervuld leven. Ik gooide zelf verschillende keren het roer om in mijn leven en tijdens mijn loopbaan en maakte soms radicale keuzes. Ik heb er nooit spijt van gehad: mijn missie, talenten, waarden bleken een betrouwbaar kompas te zijn.

​De rode draad in mijn leven en op professioneel vlak is persoonlijke ontwikkeling als weg naar bewustwording en dat steevast gekoppeld aan op weg gaan met anderen op hun pad. Dat deed ik vrij letterlijk als reisbegeleider avontuurlijke reizen bij Joker maar ook evengoed als leerkracht Nederlands, Engels, Spaans voor jongeren en volwassenen. Het grootste deel van mijn loopbaan situeert zich echter bij Inburgering. Ik voel me als een vis in het water in een zeer diverse omgeving met een verscheidenheid aan mensen die mij op hun manier inspireren en uitdagen. Ik had het voorrecht om gedurende 17 jaar een divers team leerkrachten te coachen, zowel in groep als individueel. Ik bood ondersteuning in hun proces om de beste leerkracht te worden die ze konden zijn. Het was een droomjob. Toen ik ervoor koos het coachingpad niet verder te bewandelen binnen Inburgering was het duidelijk dat ik coaching op zich verder wou verkennen.

Ik verrijkte mijn ervaring met opleidingen: 

  • Integrale Coaching bij YourCoach
  • Postgraduaat Inspirerend Coachen, Arteveldehogeschool
  • Wandercoach bij YourCoach / Wanderwoods
  • Loopbaancoach bij YourCoach
  • Creatieve therapie aan VSPW – Balans
  • Stress en Burn-Out Coach bij YourCoach
  • Natuurcoaching voor professionals bij Shizendo

Vervolgens  zette ik de stap naar individuele trajecten in mijn privé-praktijk: Caminando Coaching – van droom tot plan tot realiteit: Welkom!

Marian Ceuppens