Ik coach
op de 2 plekken waar ik het allerliefste ben: in de natuur én in mijn vw busje, de Caminando Coachingbus. Misschien geen voor de hand liggende keuze maar wel helemaal wie ik ben.

De ingrediënten van mijn natuurcoaching zijn: natuur, voelen, verbinden, bewegen. Ik coach met woorden maar evengoed voorbij de woorden. Zo geeft het lichaam vaak onbewuste signalen die meer vertellen dan woorden ooit kunnen doen. Niet zelden liggen daar de sleutels tot wat klaar zit om gezien te worden.

Mijn aanpak is tegelijk uitdagend, ondersteunend en motiverend: Ik daag je uit om te durven kijken naar wat je echt, écht graag wil, om voeling te krijgen met jouw wilde zelf, om precies datgene aan te pakken waar jij vastloopt, om de eerste stap te zetten naar de verandering die jij nodig hebt.  Ik ondersteun je in de beslissingen die je neemt en motiveer je om je keuzes effectief te realiseren, caminando, stap voor stap op jouw eigen, unieke en heerlijk wilde pad. Je ervaart weer rust in je hoofd en je lijf, verbondenheid met jezelf en je omgeving, vrijheid in je doen en laten en het gevoel weer te kunnen ademen.

Wandelaar er is geen weg, je maakt je weg al wandelend
mijn levensmotto, al meer dan 30 jaar. Het staat te lezen op mijn voet en prijkte op het geboortekaartje van mijn dochter. En ja: het doet appel op jezelf om keuzes te maken, mogelijkheden te blijven zien en stappen te zetten. Vanuit deze overtuiging ligt jouw weg immers open en kies jij de richting voor je job, je relaties en nieuwe uitdagingen.
Als natuurcoach loop ik graag een eind met je mee om je hierbij te inspireren en begeleiden.

Mijn weg
Als 50+ zelfstandige, bewuste en warmhartige vrouw kan ik terugblikken op een rijk en boeiend leven waarin ik niet altijd koos voor de gemakkelijkste weg maar wel voor die paden die me steeds dichter bij mezelf brachten.

Ik ervaarde
dat wegen plezierig kronkelend en gemakkelijk begaanbaar kunnen zijn maar ook zeer steil en hobbelig en dat precies op die trajecten een compagnon de route alle verschil maakt.
Op mijn weg ontdekte ik onvoorwaardelijke steun van vrienden, de kracht van boosheid en de heling van tranen; vreugde waarbij mijn hart uit mijn lijf sprong. Ik beleefde liefde en de pijn van relatie- en vriendschapsbreuken; ik ben moeder in elke vezel van mijn lijf en plusmoeder tot diep in mijn hart.
Stap voor stap, caminando, leerde ik vertrouwen op de stroom van het leven en besefte ik dat alles verandert, niets blijft hetzelfde geen bron is van wanhoop maar van diepe overgave, surrender aan het leven zelf.

Ik geloof
dat verbinding met onze eigen, ongepolijste, wilde natuur een voorwaarde is voor een vrij en sprankelend leven. Ik geloof ook dat de natuur om ons heen de poort opent naar onze eigen wilde natuur.
Die diepgewortelde overtuiging, de drang naar het wilde, het echte, het authentieke had ik reeds heel sterk als kind. Je kon me vaak vinden in bomen waar ik mijn eigen plekjes creëerde; ik was gefascineerd door bossen en het wilde dierenleven, door de kracht van specifieke bomen ook. Overal waar ik woonde, had ik wel 1 speciale boom in de buurt; mijn boom waarvan ik de energie bijzonder goed aanvoelde. Zo’n boom heb ik trouwens nog steeds.

Kiezen
Verbinding met mijn ongepolijste, wilde natuur betekent voor mij ook: kiezen om te doen wie ik in wezen ben, waar ik voor sta, wat me gelukkig maakt. Dat lijkt eenvoudiger dan het is: kiezen betekent immers ook kiezen voor wat ik niet wil doen of zijn. Soms koos ik voor paden waarbij ik mensen heb teleurgesteld, waarbij ik nee heb gezegd tegen kansen en beslissingen heb genomen die voor anderen niet logisch leken. Ik kan je verzekeren: sommige keuzes waren misschien niet logisch maar ze brachten me steeds dichter bij mezelf. Ik ben dan ook intens dankbaar dat ik op cruciale momenten in mijn leven kon vertrouwen op mijn intuïtie, de stem van mijn wilde natuur.

Op weg gaan met anderen
is een rode draad in mijn leven. Dat deed ik vrij letterlijk als reisbegeleider van avontuurlijke reizen bij Joker waar ik gedurende 20 jaar met volle goesting en passie reizigers meenam into the wild over heel de wereld. Heerlijk!
Op weg gaan met anderen deed ik ook als leerkracht van jongeren en volwassenen. Mijn motivatie reikte altijd dieper dan lesgeven. Ik wou raken, mensen in hun kracht zetten en in beweging brengen.
Als teamcoach van een uiterst divers en gedreven team leerkrachten kon ik 17 jaar lang proeven van de kracht van coaching: ik ondersteunde leerkrachten op hun pad om de beste leerkracht te worden die ze konden zijn. Een heerlijke job die me bracht tot wat ik écht het liefste doe: mensen coachen die opnieuw verbinding willen maken met hun ongepolijste wilde natuur, met wat ze écht verlangen, waar ze écht van dromen, waar ze écht willen voor gaan. In 2017 werd dan ook Caminando Coaching geboren vanuit grote drive, (levens)ervaring, deskundigheid en passie.

Marian

Hieronder vind je de opleidingen die ik volgde de voorbije jaren; geen eindige lijst want ik zie opleiding als een pad naar expertise en persoonlijke ontwikkeling. En da’s een levenslang avontuur.

  • Integrale Coaching bij YourCoach
  • Postgraduaat Inspirerend Coachen, Arteveldehogeschool
  • Wandercoach bij YourCoach / Wanderwoods
  • Loopbaancoach bij YourCoach
  • Creatieve therapie aan VSPW – Balans
  • Stress en Burn-Out Coach bij YourCoach
  • Natuurcoaching voor professionals bij Shizendo
  • Systemisch coachen bij Open Mind
  • Familieopstellingen bij Educatieve Academie

Caminando Coaching inspiratie- en nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste data van de retreats en BOSbaden, nieuws uit (natuur)coachingland en ontvang af en toe een vleugje inspiratie op het cyclische ritme van de seizoenen.