And remember in the winter, far beneath the bitter snow,
Lies a seed that with the sun’s love in the spring becomes a rose…

Misschien kreeg je er zelf reeds mee te maken of ken je iemand in je directe omgeving die geveld werd door een burn-out. Het wordt wel eens de ‘ziekte van deze tijd’ genoemd.
Je moet immers zoveel, de lat ligt hoog, verwachtingen van de omgeving zijn niet mis en je neemt jouw verschillende rollen in het leven zeer terdege op: je wil een perfecte moeder/vader zijn, een zorgende, liefdevolle partner, een hard presterende werknemer, een aanwezige vriend/vriendin…. Met het liefst, als het even kan, nog wat tijd voor ‘vrije tijd’ activiteiten.
Je batterij loopt stilaan leeg, je voelt je moe, uitgeput en opladen lukt niet meer of slechts zeer beperkt. Je lichaam geeft verschillende signalen en vraagt RUST. Met je hoofd en vanuit wilskracht en gedrevenheid doe je verder ook al zijn je batterijen vrijwel leeg…
Burn-out ontstaat dan ook door een lange periode van energieverlies door chronische stress.
Het onvermijdelijke volgt: een complete crash. Het lichaam zegt: STOP. Verzet is niet meer mogelijk. Je wereld stort in. Je kan niet geloven dat dit jou overkomt. Je moet de controle over wat er gebeurt met je lichaam en in je leven volkomen loslaten. Creepy, zeer zeker! En toch: pas vanuit de acceptatie van en overgave aan wat er gebeurt, kunnen het lichaam en de geest volledig in rust gaan.
Dit dieptepunt is dan ook een turning point: een langzame weg naar opbouw en herstel. Die weg loopt onvermijdelijk langs een persoonlijk proces van inzicht in  patronen, gewoontes,  het doorwerken van blokkades uit het verleden. Een weg van zelfzorg  ook waarbij lichaamsbeweging, rust in je lijf en je hoofd, doen waar je blij van wordt een nieuwe wereld openen.

En op deze weg is een stress- en burn-out coach een onmisbare partner. Ik ga graag met jou op weg, vaak een nieuwe en grotendeels onbekende weg.
Ik begeleid jou in het stap voor stap (her)opbouwen van jouw lichamelijk en psychisch welzijn.
Ik help jou om oude patronen los te laten, andere gewoontes aan te nemen en een nieuwe levensstijl op te bouwen.
We sporen je energievreters op en je leert onbekende energiebronnen aan te boren.

Re-integreren op de arbeidsmarkt zal een goede voorbereiding vergen. Dat kan door terug te keren naar de vroegere job en af en toe is het aan de orde om een andere job te zoeken.

Burn-out wordt altijd begeleid door een arts en de begeleiding als stress-en burn-out coach verloopt dan ook vaak in samenspraak en overleg met de behandelende arts(en).

Praktisch

  • Een coachingtraject bij burn-out is altijd een traject op maat. Het herstel is geen quick-fix maar een diepgaande transformatie waarbij ik jou als coach stap voor stap begeleid. Hoe dat traject eruit ziet bespreken we sowieso bij de start van jouw begeleiding.
  • Vanaf het moment dat je na een burn-out wil re-integreren op de arbeidsmarkt kan je betalen met loopbaancheques als je aan de voorwaarden hiervoor voldoet. Je betaalt dan €80 voor 7u loopbaancoaching. Alle info hierover vind je hier.
  • traject zonder loopbaancheques: €95 per sessie van 1u30.
  • Voor bedrijven: prijs op aanvraag.
  • Afspraken in Gent: geen kilometervergoeding, elders: €0,40/ km.
  • Het is mijn overtuiging en wens dat coaching breed toegankelijk is. Als je het financieel moeilijker hebt, bekijk ik graag hoe we hiervoor een oplossing vinden.