Over hangmatten en gedragen worden… 21/05/2020

Ik heb een uitgesproken liefde voor hangmatten. Dat overkwam mij jaren geleden op een langere reis door Mexico en Guatemala: daar raakte ik besmet door het hangmat-virus ;-)! Ik kocht er mijn eigen hangmat en overnachtte vooral op hangmatplekken (2  haken en een locker): in de jungle, bij mensen thuis, op het strand of gewoon …. op een dorpspleintje. Je kan je niet voorstellen naar welke bijzondere plekken een hangmat leiden kan!

Sommige besmettingen zijn blijvend: op elke plek waar ik sindsdien heb gewoond, waren 2 haken in de muur een vast gegeven. Een huis werd een thuis op het moment dat ik mijn hangmat inklikte.

Terwijl ik dit schrijf, zacht wiegend in mijn tuinhangmat, vraag ik me af: wat is het toch dat ik zo geweldig vind aan hangmatten? Het is een cocktail van sensaties,  eigenlijk:

  • Vanuit mijn hangmat kijk ik vanuit een ander perspectief naar de dingen. Dat levert wel eens creatieve ideeën op. Zeker de lucht en de wolken zijn, gezien vanuit mijn hangmat, een bron van inspiratie.
  • Mijn hangmat is mobiel en geeft mij enerzijds het gevoel te kunnen verankeren, letterlijk via 2 stevige musketons. Anderzijds heeft het uitklikken voor mij evenveel waarde. Het gevoel te kunnen kiezen waar ik wil thuiskomen en wanneer ik wil vertrekken;  zoiets.
  • Bewegingsvrijheid, letterlijk en figuurlijk, is fundamenteel voor mijn welbevinden: wie ooit al het hangmatplezier kon ervaren zal beamen dat je werkelijk alle mogelijke (allez, toch bijna) houdingen kan aannemen. Suuuuper vind ik dat. Het zachte wiegen maakt het helemaal af!
  • Last but not least:  het gevoel van zacht gedragen worden in vrijheid is voor mij de kers op de hangmattaart.  En heeft dat ook niet veel te maken met … liefde?

    En jij?
  • Door wie of wat laat jij je dragen?
  • Op welke manier voelt gedragen worden fijn voor jou?
  • En kan je dat in 1 woord of beeld verwoorden of verbeelden?

Met hangmatliefde,
Marian

Dit vind je misschien ook leuk...