Focus 17/06/2021

Sinds een maand heb ik een ochtendroutine.
Ik heb wel wat de neiging om in to-do’s te duiken bij het ontwaken. Hierdoor rol ik zowat de dag in, schiet meteen in actie en begin dan als een ongeleid projectiel aan mijn ochtend. 
En dat wou ik veranderen. Ik wil bewust de dag instappen: voelen wat mijn lijf vertelt en het in beweging brengen, focus zetten, kiezen waar naartoe en op welke manier. En altijd de vraag: Hoe wil ik mezelf vandaag voelen? 

Een ochtendroutine dus. Eerdere pogingen hiertoe strandden na enkele weken dus nu zou ik het anders aanpakken: het Morning Masters traject van YourCoach kwam precies op het juiste moment mijn FB – pagina binnengewandeld. Een uur later was ik ingeschreven. De support van een groep en een buddy maakt alle verschil. Heerlijk om uit te wisselen, aan te moedigen, inspireren en om gewoon mezelf te kunnen zijn, te mogen falen ook om daarna de draad weer op te pikken.

Ik kom mezelf wel tegen:

? Het heel goed willen doen en als het dan wat minder gaat de moed laten zakken.

? Weerstand ervaren en mezelf dan afleiden met wat niet dringend of onnodig is.

? Mild zijn en daarin gaan overdrijven – te mild zijn dus genre: ‘allez kom, een uurke langer slapen heb je nu wel verdiend. 

? Heel veel ruimte nodig hebben en daarin geen ‘moeten’ willen ervaren.
 

Alles wat zich toont in het kleine, toont zich ook in het grote: waar ik tegenaan loop in mijn ochtendroutine is exact wat ik doe op andere vlakken. Door dit te zien, voelen en er doorheen te gaan, ontmasker ik mijn patronen en zet ik andere sporen uit. En zo open ik de deur naar het nieuwe. Want als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd al kreeg.
De boel eens goed door mekaar schudden, patronen incluis, verfrist en verlucht.

En voor de nieuwsgierigen onder jullie: mijn routine = glas water drinken met limoensap, een aantal optrekoefeningen, met blote voeten in het gras lopen (dit is zo heerlijk!), yoga en meditatie + focus zetten op ‘hoe wil ik me voelen vandaag?’. De volgorde verandert, de timing is niet strak (niet teveel ‘moeten’, weet je wel ;-)). Sommige compañeros van de Morning Masters nemen een ijskoude douche. Dat is zo’n stretch voor mij dat ik het me zelfs niet wil en kan voorstellen. Maar wie weet, ooit ga ik misschien zelfs door die weerstand!

Dit vind je misschien ook leuk...